Hollanda'da artmaya başlayan hastaneye yatış sayıları hem hükümeti hem de Salgın Yönetim Ekibi (het Outbreak Management Team- OMT)'ni alarma geçirdi. Kabine, korona hasta sayısındaki artışı durdurmak için yeni önlemler almaya hazırlanıyor.

Perşembe günü OMT'den alınacak acil durum tavsiyesini değerlendirecek olan hükümet, 2 Kasım Salı günü yeni tedbirlerin açıklanacağı bir basın toplantısı yapacak.

Sağlık Bakanı Hugo de Jonge bugün yapılan bakanlar kurulu görüşmesinden sonra verdiği açıklamada, "Hastane başvuruları beklenenden daha hızlı artıyor, bu yüzden kabinenin  ek önlemleri düşünmesi gerekiyor." dedi.

Özellikle aşısız olanlara dikkat çekerek, bu kişilerin hastaneye yatma oranlarının yüksek olduğunu ve esas olarak 'aşılanmamış insanlar arasında bir salgın' bulunduğunu dile getiren Bakan, tüm seçeneklerin değerlendirildiğini, hem bölgesel müdahaleler hem de aşılanmamış kişilere uygulanacak yeni önlemlerin masaya yatırılacağını söyledi.

Elde edilen son verilere göre yoğun bakımdaki her beş korona hastasından dördü aşılanmamış kişilerden oluşuyor. Her iki aşısını da olmuş kişilerin yoğun bakımda kalma oranı ise aşısızlara göre yüzde 33 daha az.

Korona sayılarının artmasını endişeyle izleyen hastaneler, uzmanlar ve aynı zamanda yaşlılar derneği ANBO,  kısıtlamaların yeniden getirilmesi önerisinde bulunuyor. Toplum içinde diğer önlemlerin yanı sıra, bölgesel karantinalar veya daha katı evden çalışma tavsiyeleri ve 1,5 metre mesafe kuralı tartışmaları da devam ediyor.

Öte yandan hastanelerdeki doluluk oranlarının artması, sağlık alanında yaşanan personel sıkıntısı gibi konular endişe verici olarak nitelendiriliyor.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU