Hollanda kamu yayın kuruluşu NOS'in hükümete yakın kaynaklardan aktardığı habere göre,  Hollanda'nın Bilim Kurulu olan Salgın Yönetim Ekibi (OMT)'den gelen bilgi ve tavsiyelerin değerlendirildiği toplantıda, ortaokulların ve restoranların açılmaları kararının alındığı açıklandı. 

Restoranlar 5 Haziran'dan itibaren kapılarını açacak

Hollanda'da geçici hükümet, daha önce belirlenen korona kısıtlamalarının gevşetilmesi planında, 9 Haziran'dan itibaren restoranların açılmasını öngörmüştü. 

Başbakanlık Konutu Casthuis'te yapılan toplantılarda 5 Haziran Cumartesi gününden itibaren restoranların açılmasına dair kararın alındığı açıklandı. Hollanda'da vaka sayısının son zamanlarda düşüş kaydetmesi üzerine alınan kararın kamuoyuna açıklanması bekleniyor. 

Orta okullar 31 Mayıs'tan itibaren açılabilir

Hollanda'da geçici hükümet, ortaokulların  31 Mayıs'tan itibaren tam zamanlı olarak açılabileceği konusunda karara varıldığını açıkladı. 7 Haziran'dan itibaren ise ülke genelinde ortaöğretimin tamamı için açılma zorunluluğunun olacağı belirtildi. 

Hollanda'nın Bilim Kurulu olan Salgın Yönetim Ekibi (OMT)'nin tavsiyeleri doğrultusunda orta okullarda maske kullanma mecburiyeti devam ederken, öğrencilerin sosyal mesafe kuralına uymadan hareket edebilecekleri belirtildi.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU