Ancak orta dereceli okullarda durum daha da vahim bir hal alıyor. Halen bu okullarda eğitim gören öğrencilerin ve öğretmenlerin %10 kadarının burun akıntısı ya da diğer soğuk algınlığı şikayetleri nedeniyle evlerinde karantinada olmaları eğitimi aksatıyor. 

Normal zamanlarda ortalama öğrencilerin devamsızlığının %5 civarında seyrettiği ancak bu dönemde oranın %17'ye kadar çıktığına dikkat çeken uzmanlar, yaşanan aksaklığın telaFisinin mümkün olmayabileceğini söylüyorlar. 

Bazı örnek okullarda durum ise şöyle: 

Hoofddorp'ta bulunan Kaj Munk College, geçen hafta 1600 öğrencisinden yaklaşık 200 tanesi evde kaldı. 

Zwolle'da bulunan Van der Capellen Scholengemeenschap ise 1300 öğrencisinden günde yaklaşık 200 tanesinin evde kaldığını bildirdi. 

Oostburg'da bulunan Zwin College ise, 770 öğrencisinden yaklaşık 200 kişinin şikayetleri nedeniyle evlerinde karantinada olduğunu açıkladı. 

Ülke genelindeki verileri toplayan Okul Bildirim Noktası (Schotenmeldpunt) sitesinden açıklanan bilgilerine göre, halen 178 okulda korona vakası olan öğretmen ya da öğrenci bulunuyor. 

Amsterdam’da bulunan Spinoza Lyceum'da 5 öğretmen ve 30 öğrencinin korona olduğu açıklandı. 

Okul idaresi, velilerin çocuklarında şikayetler göründüğü halde okula gönderdiklerinin anlaşıldığını açıkladı. 

Okul idarecileri ailelere, çocukların belirtiler görülmesi halinde test yaptırmadan okula göndermemeleri çağrısında bulunuyorlar. 

Geçen yıl okulların kapanması sebebiyle geri kalan öğrencilerin bu yıl da yaşanan aksaklıklar nedeniyle daha da geri kalmasından korkuluyor. Öğretmen açığı ise hızla artıyor. 

Rivers International School Arnhem ise öğretmen ve öğrencileri farklı ortamlarda ders yapmalarını sağlayan bir çözüm buldu. Sınıf ekranına yansıtılan canlı dersi öğrenciler sınıFlarından takip ediyorlar. Her okul bir bakıma kendi başının çaresine bakıyor. Ülke geneli için ortak bir karar ya da yöntem bulunmuyor. 

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
©SONHABER.EU