Hollanda Merkezi İstatistik Bürosu (CBS)'nin nüfus hareketleri tahmin raporuna göre, Hollanda'nın şu an 17,4 milyon olan nüfusunun 2063 yılında yaklaşık 2,5 milyon artışla 20 milyon kişiye ulaşacağı açıklandı.

Hollanda'da göçmen kökenliler nüfusun yarısına sahip olacak

Raporda tahmin edilen nüfus artışında göçmen kökenlilerin rolü ön plana çıkıyor. Hollanda'da şu an nüfusun yüzde 25 civarı göçmen kökenlilerden oluşurken, 2070 yılında bu oranın yüzde 42'ye yükselmesi bekleniyor. 

Pandemi kaynaklı can kaybı telafi edilecek

CBS'nin tahminleri yıllık düzenlendiğinden bu yıl yaşanan korona salgını nedeniyle nüfustaki olağan dışı kaybın önümüzdeki yıllarda telafi edilmesi bekleniyor. Hollanda’da 2019 yılında 126 bin olarak gerçekleşen nüfus artışının, bu yıl pandemi dolayısıyla 63 binde kalması koronavirüs etkisi olarak ön plana çıkıyor. 

CBS, koronavirüs etkisinin ortadan kalkması ve göçmen gelişinin devam etmesi ile birlikte 2022 yılında nüfus artışının tekrar 100 binin üzerine çıkacağını tahmin ediyor.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU