Hollanda'da öğrencilerin yüzde 25'inin mezuniyetlerinden sonra geri ödemeleri gerekmeyen ve hibe edilen ayda yaklaşık 400 Euro gibi bir miktarı bulan bursu almadıkları ortaya çıktı.

Bu bursun çoğunlukla bilinmediğini tespit eden Merkezi Planlama Bürosu (CPB), yılda bu iş için ayrılan 1,5 milyon Euro'nun devletin kasasında kaldığını açıkladı.

Hakları olduğu halde bu bursa başvurmayan öğrencilerin sayısının 9 bin kişiye yaklaştığı belirtildi. Ortalama ayda 175 euro kaybeden bu öğrencilerden yüzde 12,5'inin ayda 400 euro gibi bir kaybının olduğu CPB'nin raporunda yer aldı.

Bu öğrencilerden büyük bir kısmının paraya ihtiyaçları olduğu için ayda 584 Euro borçlanarak kredi kullanırken geri ödemeleri gerekmeyen bir parayı istememelerinin tek sebebinin bundan haberlerinin  olmadığı düşünülüyor.

Alınması gereken ve karşılıksız hibe edilen bursun tek şartının 10 yıl içinde okulunu bitirmek olduğunu belirten yetkililer;  çoğu aileler burstan haberdar olmadığı için çocuklarının burstan faydalanmadıklarını açıkladılar.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU