Öğrencilerin eğitim kredisi kullanma şartları 2015 yılında yeniden güncellenirken, öğrencilerin daha çok kredi almaya başladığı ve kredi miktarlarının da sürekli yükseldiği belirtildi. Açıklanan son verilere göre, öğrencilerin artık ortalama aldıkları borç ise aylık 700 Euro’ya ulaştı.

Hollanda Merkezi İstatistik Bürosunun, örnek olarak verdiği 2010 yılında 19 yaşına gelen öğrencilerden sadece yüzde 26'sı kredi kullanırken, bu oran 2018 yılında yüzde 65'e ulaştı. Ayrıca 2010 yılında 19 yaşına gelen bir öğrenci aylık ortalama 310 Euro kredi kullanırken, 2018'de bu miktar 568 Euro'ya yükseldi.

Öğrenciler son yıllarda daha çok kredi kullanmaya başlarken, bir yandan da iş hayatında yer alarak, daha fazla para kazanmaya başladıkları ortaya çıktı. Verilere göre, 2019 yılında çalışan öğrenciler ortalama ayda 550 Euro kazanırken, çalışan öğrencilerin oranı ise yüzde 85 olarak gerçekleşti.

Genç çalışanlar için asgari ücretin yükseltilmesi, çalışan öğrencilerin daha fazla para kazanmasını sağlarken,  2018 yılından itibaren kredi kullanan öğrencilerin, borçlarını 35 yıl içinde taksitle ya da tek seferde ödemesi gerekiyor.

Öğrencilerin, korona salgını nedeniyle yaşanan ekonomik durgunluk, kafe ve lokanta gibi öğrencilerin sıklıkla çalıştığı yerlerde iş bulamamaları sonucu başka alanlarda iş bulmaları ya da daha fazla kredi kullanmalarının beklendiği açıklandı.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU