Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da Ocak ayının sonundan bu yana resmi olarak iki test noktasında kullanılan ve nefes yoluyla hızlı test yapan (coronablaastest) sistem kullanılmaya başlanmış ve önümüzdeki günlerde de Hollanda'da yaygınlaşacağı açıklanmıştı. 

RTL Nieuws'ın aktardığı habere göre, Amsterdam'daki Belediye Sağlık Hizmetleri (GGD) merkezinde yaşanan bir dizi yanlış test sonuçları nedeniyle projenin şimdilik askıya alındığı belirtildi. GGD Amsterdam sözcüsünün yaptığı açıklamalarda, "Geçen hafta, negatif çıkan bir nefes testinden kısa bir süre sonra birkaç kişinin PCR testi pozitif çıktı. Hiçbir test yüzde 100 güvenilir değildir. Ancak bu yeni bir test yöntemi olduğu için şimdilik geçici olarak durduyoruz." dedi. 

Daha önce yapılan açıklamalarda; burun derinliklerine pamuklu çubuk kullanılarak yapılan PCR testi yerine, daha hızlı sonuç veren korona nefes testinin (coronablaastest) pratikte birçok testten geçerek güvenilir olduğu açıklanmıştı. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU