Başbakan Mark Rutte, geçtiğimiz pazartesi düzenlediği basın toplantısında büyük perakende mağazaların kat başına iki müşteri uygulaması yerine her 25 metrekareye bir müşteri olacak şekilde değiştirildiğini açıklamıştı. Sosyal mesafe ve maske kuralı çerçevesinde büyük metrekareye sahip mağazaların tamamında en fazla 50 kişiye yer verileceği belirtilmişti.

Hollanda'da hükümetin büyük perakende mağazalar için aldığı olumlu kararın ardından, IKEA mağazalarının kapısını açmaya karar verdiğini açıkladı. IKEA, daha önce kapalı kalmayı tercih edeceğini ve online alışveriş ile hizmet vermeye devam edeceğini açıklamıştı.

IKEA sözcüsü yapmış olduğu açıklamada, "Tekrar biraz daha fazla müşteri alabildiğimiz için mutluyuz, normalde bir günde hizmet verdiğimiz müşteri sayısının yalnızca bir kısmını mağazalarımıza alabileceğiz. Ortalama 25 bin metrekare olan mağaza başına bir seferde elli müşteri hala çok az." dedi. 

Ürün iadesinin gerçekleşmeyeceği randevuların 15 Mart tarihinden itibaren yapılacağı belirtilen açıklamada, alışveriş için kişi başına en fazla 45 dk zaman verileceği belirtildi. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın 

©️SONHABER.EU