Hollanda'da Temsilciler Meclisi'nde tüm gün sokağa çıkma yasağı tartışılırken, meclisin büyük çoğunluğu cumartesi saat 21:00'den itibaren sokağa çıkma yasağı konusunda anlaşmaya vardı.

Koalisyon hükümetini oluşturan Özgürlük ve Demokrasi İçin Halk Partisi (VVD), Hristiyan Demokratlar Birliği (CDA), Demokratlar 66 (D66) ve Hristiyan Birlik Partisi (CU)'nun yanı sıra muhalefet partileri Sosyalist Parti (SP) ve 50Plus partisi sokağa çıkma yasağının 21:00 ile 04:30 saatleri arasında uygulanmasını içeren önergeye imzalarını attılar.

Hükümetin yarın önergeyi onayladıktan sonra gün içerisinde sokağa çıkma yasağını ilan etmesi bekleniyor.

Daha önce açıklanan kurallara göre sokağa çıkma yasağı saatleri arasında yasağa uymayan kişilere 95 Euro para cezası kesileceği açıklanmıştı. Ayrıca sokağa çıkma yasağı saatleri arasında aile üyelerinden bir kişinin köpek gezdirmesine müsaade edilirken, işe gitmek için yolda olan kişilerin çalıştığına dair işveren beyanını yanında taşıması gerektiği belirtilmişti.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU