Hollanda’da koronavirüs salgınına karşı alınan önlemlerin ardından yeni vakalar azalma eğilimi gösterirken, kamuya açık kapalı alanlarda maske zorunluluğu 1 Aralık'ta başlıyor.

Maske zorunluluğu, camiler, kiliseler ve sinagoglar için geçerli olmayacak. 

13 yaş ve üstündekiler için geçerli olan maske zorunluluğu, tüm kamu binaları, mağazalar, marketler, müzeler, tiyatrolar, kütüphaneler, kafeler, restoranlar gibi kamuya açık kapalı alanlarda geçerli olacak. 

Havaalanları, tren istasyonları ve toplu taşıma araçlarında da geçerli olan maske zorunluluğu, aynı zamanda okularda da kısmen uygulanacak. 

Yetişkinler için 95 euro olan para cezası, 13-16 yaşları arasındaki çocuklar için 38 euro olacak.

Kronik hastalarına ve engelli olan vatandaşlara maske zorunluluğu var mı?

Hollanda'da kamuya açık kapalı alanlarda maske zorunluluğu 1 Aralık'ta başlıyor. Maske takmakta zorluk çeken kronik hastalar ve engelliler için geçerli olmayacak.

Kronik rahatsızlıkları, engelli ya da haklı gerekçeleri olan hastalar maske takmaktan dolayı ciddi derecede rahatsızlık hissettikleri takdirde, maske mecburiyetinden muaf tutulacaklardır.

Belge göstermek zorunda mısınız?

Hayır, belge göstermek zorunda değilsiniz, kontrol sırasında görevlilere durumunuzu anlatmak veya engelli kartınızı göstermek yeterli olacak. 

Daha detaylı bilgi için tıklayınız.

Koronavirüs Türkçe bilgilendirme için tıklayın

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU