Yiyecek ve içecek sektöründeki gençler arasında korona vakaları sayısındaki muazzam artışın ardından, geçici hükümet geçen Cuma günü frene basmaya karar verdi.

Başbakan Rutte dün kabine adına yaptığı konuşmada, geçen ayın sonunda alınan korona kurallarının gevşetilmesi kararının çok hızlı olduğunu belirterek, özür diledi.

Maske takmalı mı takmamalı mı?

Her ne kadar maske zorunluluğunun kaldırılması, bazı kesimlerde sevinçle karşılanıp, "rahatlama" olarak görülse de, özellikle sağlık kuruluşlarında hiç hoş karşılanmadı. Zorunlu maske takıp takmamak hususu ülke genelinde tartışmaya neden oldu.

Amsterdam OLVG hastanesi, Nijmegen Radboudumc hastanesi,  Groningen bakım ve sosyal yardım kuruluşları ZINN ve Zonnehuisgroep Noord, Güney Hollanda'daki aile hekimleri ve Maastricht'teki Heer Sağlık Merkezi gibi bir çok kurum, ülkesel çapta maske zorunluluğu olmamasına rağmen, kendiliğinden bina içerisinde hem çalışanlara hem de ziyaretçilere maske zorunluluğu getirdi.

Bazı alışveriş merkezleri ve marketler ise maske zorunluluğunun kalkmasından memnun oldu. Bunun nedeni ise özellikle çalışanların ve müşterilerin, maskesiz daha rahat hareket edeceğini düşünmeleri.

26 Haziran gevşeme kararları

Biranda günlük vaka sayısının 10 binlere ulaşması nedeniyle geçen hafta cuma günü, yiyecek ve içecek sektörü ve özellikle etkinlikler için kurallar sıkılaştırıldı. Ancak maske takma zorunluluğu gibi daha önce uygulanan ve 26 Haziran'da kaldırılan diğer önlemler tekrar yürürlüğe alınmadı. Hükümet 13 Ağustos'ta yeni bir değerlendirme yapacak.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU