Hollanda Gıda ve Tüketim Malı Güvenliği Kurumu NVWA tarafından bugün yapılan bir açıklamada; kuş gribi salgınının yayılması nedeniyle Biddinghuizen (Flevoland) ve Vuren'deki (Gelderland) çiftliklerde 168 bin tavuk ve 9700 ördeğim itlaf edildiğini açıkladı.

Tarım Bakanı Henk Staghouwer yılın başından bu yana giderek artan kuş gribi vakalarında rastlanan türün tehlikeli ve hızlı yayılan bir tür olduğunu belirtti. Bakanlık açıklamasında; durumun ciddiyeti üzerine, ulusal düzeydeki muhtemel önlemler için parlamentoya bilgi verileceği ve durumun yakından takip edildiği vurgulandı.

168 bin tavuk, 9700 ördek itlaf edildi
Vuren'deki (Gelderland) kümes hayvanı çiftliğinde 168.000 tavuğun itlaf edildiği, şirketin çevresinde 10 kilometrelik bir yarıçap içinde on dört ayrı kümes hayvanı çiftliği bulunduğu belirtildi. Tüm bölgede taşımacılığın geçici olarak durdurulduğu kaydedildi.

Pazartesi günü Biddinghuizen'de (Flevoland) bulunan kesim hayvanı olarak ördek yetiştiriciliği yapılan çiftlikte de 9.700 hayvanın itlaf edildiği belirtildi. NVWA; çevrede bulunan çiftliklerde sıkı kontroller yapıldığını, bu bölgede de geniş bir alanda taşımacılık yasağı getirildiğini kaydetti.

Geçtiğimiz hafta (24 Ocak 2022) Grootschermer şehrindeki bir çiftlikteki 170 bin, Willemstad şehrindeki çiftlikte 46 bin olmak üzere 200 binden fazla kümes hayvanı kuş gribi sebebiyle itlaf edilmişti.

Avrupa'nın birçok kentinde kuş gribi vakalarının görülmesinin ardından Hollanda'da geçen yılın ekim ayı sonundan itibaren kuş gribine karşı ulusal düzeyde kontrol ve takip yürütülüyor.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın