Cuma akşamı Rotterdam merkezinde gerçekleşen Kovid-19 kısıtlamaları karşıtı gösterilerden sonra cumartesi günü de Hollanda’nın birçok bölgesinde gösteriler yapıldı. 

Gündüz gerçekleşen ve sorunsuz geçen Amsterdam ve Breda gösterilerinden sonra gece saatlerinde ülkenin farklı yerlerinde izinsiz gerçekleşen gösterilerde polis ekiplerine havai fişeklerle saldırıldı.


Rotterdam'da 51 gözaltı, 7 yaralanma

Rotterdam polisi tarafından cumartesi günü yapılan açıklamada, bir önceki gece meydana gelen korona ayaklanmalarında kurşun isabet etmesi nedeniyle 3 kişinin yaralandığı belirtildi. 

Açıklamada yaralananların tedavisinin devam ettiği ve bu kişilerin polis kurşunuyla vurulup vurulmadığının soruşturulduğu belirtildi. Polis, üç kişinin sağlık durumu hakkında herhangi bir bilgi vermedi.

Gözaltına alınanların yarısının 18 yaşından küçük olduğu belirtilen açıklamada, göz altıların artabileceğine dikkat çekildi.


Amsterdam’da gösteri iptal edilmesine rağmen bine yakın kişi toplandı

Farklı grupların Amsterdam'da organize etmek istediği protesto, Rotterdam’da çıkan olaylar sebebiyle iptal edilmesine rağmen Dam meydanında toplanan yaklaşık bin kişilik grup protesto yürüyüşü yaptı. Polis, yürüyüş boyunca konvoya eşlik etti.

Grup "Faşizme hayır", "QR diktatörlüğü hayır" sloganları atan göstericiler, "Benim hayatım benim kararım", "Biz denek değiliz", "Çocuklar bizim geleceğimiz, deney domuzları değil" yazılı dövizler taşıdı.

Çok sayıda polisin görev aldığı ve geniş güvenlik önlemleri alınan gösteri, olaysız sona erdi.


Breda'da korona önlemlerine karşı müzikli protesto

Breda’da korona önlemlerine karşı düzenlenen protestoda yaklaşık bine yakın gösterici Chasséveld'den başlayarak müzik eşliğinde protestolarını gerçekleştirdi. 

Gösterinin organizasyonu yaptığı açıklamada, polis mensuplarının direk olarak Chasséveld'de bulunmadığı ancak polisle temas halinde kalındığı belirtildi. 

Birçok yerde polise havai fişekle saldırı gerçekleştirildi

Sosyal medyada organize olan birçok kişi Hollanda’nın farklı yerlerinde toplanarak havai fişeklerle izinsiz gösteriler gerçekleştirdi.

Den Haag Schilderswijk ve Transvaal bölgelerinde polise ağır havai fişekler atıldı ve trafik ışıkları kırıldı. Bir araba ateşe verildi ve bölgeden geçen bir ambulansın camına taş fırlatıldığı belirtildi. Açıklamalarda; gösterilere müdahale eden polis ekiplerinden 5 polisin yaralandığı, polislerden birinin beyin sarsıntısı geçirdiği diğer polislerin duyma problemi ve yaralanmalar nedeniyle hastaneye sevk edildiği bildirildi. Pazar günü yapılan açıklamada 19 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Roermond'da, birkaç düzine genç, De Kemp bölgesinde bir araya geldi. Polise ağır havai fişeklerle saldıran grubun birçok yeri ateşe verdiği belirtildi. Bölgedeki karışıklıklar gece 12’ye kadar devam etti. Olaylarda ağır havai fişek bulundurmak, tehdit etmek ve kimlik göstermemek gibi suçlardan on iki kişi gözaltına alındı.

Stein belediyesinde bir araya gelen gençler, polise ağır havai fişeklerle saldırdı. Stein'ın merkezi için pazartesi gününe kadar acil durum emri verildi. Bir kişi tutuklandı.

Urk'ta, polise yapılan ağır havai fişekli saldırı sonrası, kimlik kontrolleri yapıldı. Urk sakinleri ve polis memurlarının gençlerle yaptığı konuşmalar sayesinde şehir sakinleşti. Polis, havai fişek bulundurmaktan veya yakmaktan sekiz kişinin tutuklandığını açıkladı.

Utrecht Bunschoten'de ve Katwijk aan Zee'de de havai fişek patlatıldığı haberleri geldi. 


Eredivisie maçları kesintiye uğradı

Cumartesi akşamı oynanan, AZ-NEC ve Heracles Almelo-Fortuna Sittard arasında oynanan Eredivisie maçları, taraftarların havai fişek atması ve stadyuma girmesi nedeniyle geçici olarak durduruldu. Taraftarların bir müddet sonra stadı terk etmesiyle maçlara devam edildi. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın
©️SONHABER.EU