Hollanda Sağlık Bakanlığına bağlı Sağlık ve Çevre için Devlet Enstitüsü (RIVM), Hollanda'da geçtiğimiz hafta tespit edilen yeni vaka sayısının yüzde 27 artığını bildirdi.

RIVM, bir önceki hafta kaydedilen 33 bin 949 vaka sayısının 2 Aralık ile 8 Aralık arası yüzde 27 artarak 43 bin 103 kişiye ulaştığını duyurdu.

Son 5 haftadır düzenli olarak devam eden düşüşün yükselişe döndüğünü gösteren sayılar, aynı zamanda salgının R sayısı olarak ifade edilen bulaş oranının da 1'de kaldığını ortaya çıkardı. 

R sayısı 1'in altına düşmedikçe salgın devam ediyor anlamına geliyor. R sayısının 1 olması; her 100 virüs taşıyıcısının diğer 100 kişiye virüs bulaştırması anlamına geliyor. 

Hollanda’da 2-8 Aralık tarihleri arasında korona nedeniyle hayatlarını kaybedenlerinin sayısının 338 olarak açıklayan RIVM, daha önceki hafta ölü sayısını 406 olarak kayıtlara geçtiğini bildirdi.

Bu akşam yapılacak basın toplantısına esas olacak bu verilerin değerlendirildiği ve Ocak ayı ortalarına kadar tedbirlerde bir gevşeme beklenmemesi gerektiği düşünülüyor. OMT, hükümete Ocak ayı ortalarına kadar mevcut tedbirlere devam edilmesini tavsiye etmişti. 

Bakanlığın Koronavirüs Türkçe bilgilendirme sitesi için tıklayın

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU