Hollanda'da Belediye Sağlık Hizmetleri (GGD) noktalarında haziran ayı sonuna kadar yapılacak yeni tip koronavirüs )Kovid-19) testlerinin en az yarısının nefes testi (coronablaastest) ile yapılacağı açıklandı.

Askıya alınan proje tekrar hayata geçti

Başkent Amsterdam'da iki test noktasında kullanılan ve nefes yoluyla hızlı test (coronablaastest) yapan sistem ocak ayının sonundan bu yana kullanılmaya başlanmıştı. Yaşanan bir dizi test sonuçlarının yanlış girilmesi nedeniyle askıya alınan proje tekrar hizmet vermeye başladı. 

Önümüzdeki günlerde  nefes testinin (coronablaastest) Hollanda'da yaygınlaşacağını ifade eden Belediye Sağlık Hizmetleri (GGD), haziran ayının sonuna kadar 65 noktada 500 nefes testi cihazı ile hizmet vermeye başlayacaklarını açıkladı. 

Başkan Rouvoet: "Korona testlerinden en çok nefes testleri kullanılmalıdır."

Uzmanlar; burun derinliklerine pamuklu çubuk kullanılarak yapılan PCR testi yerine, daha hızlı sonuç veren korona nefes testinin (coronablaastest) pratikte birçok testten geçerek daha güvenilir olduğunu açıklamışlardı. 

Belediye Sağlık Hizmetleri Birliği (GGD GHOR) Başkanı Andre Rouvoet, haziran ayı sonuna kadar GGD noktalarında yapılacak koronavirüs testlerinin yüzde 50'sinden fazlasını nefes testi ile yapmak istediklerini açıkladı. 

Başkan Rouvoet, nefes testinin güvenilir ve virüsü iyi tespit ettiğini belirterek,"Nefes testleri ikinci çeyrekte giderek daha önemli bir paya sahip olacak ve PCR testlerinin sayısı gittikçe azalacak." açıklamasını yaptı.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU