Yoğun başvuru sebebiyle 48 saat içinde test yapılması hedefine ulaşılmadığı, ülke genelindeki 105 test bürosundan 67'sinde yoğunluk yaşandığı bildirildi.

GGD, bir çok kişi herhangi bir şikayeti olmadığı halde test yaptırmak istiyor. Turuncu kodlu ülkelerden gelenler bunların başında yer alırken, bir düğüne gitmek isteyenler ya da gitmiş olanlar veya tatile çıkacak olanlar bile kendini test yaptırmak istediği açıklamasında bulundu.

Bu gibi test isteklerinin randevu listesine alınması nedeniyle daha öncelikli olarak test yapılmaları gereken, sağlık çalışanları, eğitimciler ve diğer önemli meslek gruplarındaki kişilerin testleri gecikiyor.

GGD ise, yaşlı bakım evi çalışanlarına ve öğretmenlere öncelik tanımak istediğini belirtti. Böylelikle bu gibi yerlerde hizmetin aksamasına engel olunmak istendiğini söyleyen GGD, ancak bu şartlarda, bu insanların zamanında test yapılmasının pek mümkün görünmediğini bildirdi.

GGD genel müdürü, herhangi bir şikayeti olmayanların test yaptırmak için randevu almamaları çağrısı yaparken, bakan De Jonge, Almanya'dan alınacak test desteği ile önümüzdeki günlerde kapasitenin artırılacağını ifade etti.

Bir çok küçük ve orta büyüklükteki şirket ise çalışanlarına çok hızlı test yapılmasını istiyor. Aynı şekilde hükümetin karantinada kalması gereken çalışanların maaşlarının ödenmesine destek olmasını bekliyorlar.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
©SONHABER.EU