Hollanda'da koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan önlemlerin gevşetilmesinde nasıl bir yol izleneceği, kapatılan mağazaların ve özellikle de okulların ne zaman açılacağı ülkede günlerdir tartışma yaratıyor. 

İlkokullar ve kreşler 8 Şubat'ta açılacak

Hollanda kamu yayın kuruluşu NOS'in hükümete yakın kaynaklardan aktardığı habere göre, ilkokulların ve kreşlerin 8 Şubat'ta eğitime başlaması bekleniyor. Haftasonuna kadar vaka sayısında yaşanan düşüş devam ettiği takdirde, sokağa çıkma yasağını 10 Şubat itibariyle kaldırılmasını kararlaştıran hükümet, sokağa çıkma yasağını haftasonu karara bağlayacağı açıklandı. 

Bazı mağazalar müşteriyi içeriye almadan, kapıda siparişini teslim edecek

İlkokulların  ve kreşlerin açılmasının yanı sıra mağaza ve dükkanların nasıl ve hangi koşullar altında açılacağı da gündemde olan konular arasında bulunuyor. Mağazaların da kademeli olarak açılmaya başlayacağını açıklayan hükümete yakın kaynaklar, bazı mağazaların telefon veya internet üzerinden alınan siparişleri, müşteriyi içeriye almadan mağaza kapısında teslim etme şartı ile hizmet vermeye başlayacağı açıklandı.

Mevcut korona önlemleri 2 Mart'a kadar uzatılıyor

Mevcut korona önlemleri 9 Şubat'tan itibaren üç hafta uzatılması planlanırken, restaurantlar, yemekhaneler, sinema, tiyatro, spor salonları ve konser salonları gibi mekanların 2 Mart'a kadar kapalı kalmaya devam edeceği belirtildi. Hükümetin 23 Şubat'ta sonraki dönemle ilgili bir karar vermek için tekrar toplanıp karar vereceği açıklandı.

Başbakan Mark Rutte ve Sağlık Bakanı Hugo De Jonge, yarın akşam saat 19:00'da yapacakları basın toplantısında alınan nihai kararları açıklayacak.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU