Hollanda'da daha önce hiç bu kadar komşular arası anlaşmazlık bildirilmediğini açıklayan Suç Önleme ve Güvenlik Merkezi (CCV), 2019 yılında 17 bin 500 olan şikayet sayısının 2020 yılında 20 binin üzerine çıktığına vurgu yaptı. 

Suç Önleme ve Güvenlik Merkezi (CCV), özellikle insanların birbirine yakın yaşadığı büyük şehirlerde, korona kısıtlamalarının yaşandığı dönemde komşuların birbirlerinden daha fazla rahatsız olduğunu açıkladı. En sık görülen şikayetler arasında çocukların gürültüyle oynaması, yüksek sesle müzik dinlenilmesi ve tadilattan kaynaklanan gürültü şikayetleri olduğu belirtildi. 

Şikayetlerin ana temeli hakkında bilgi veren Suç Önleme ve Güvenlik Merkezi  sözcüsü, "Herkes evde daha sık oturuyor ve internette daha çok vakit geçiriyor. Çocuklar bütün gün evdeyken, herkes komşuları hakkında daha fazla şey fark etmeye başladı. Aslında her zaman orada olan sesler, zamanla daha çok dikkatinizi çekiyor ve rahatsız etmeye başlıyor." açıklamasını yaptı. 

Komşular arası anlaşmazlık için yapılan her 10 şikayetin 7'sinin mahalle arabuluculuk kuruluşları (Buurtbemiddelingsorganisaties) tarafından çözüldüğü belirtildi.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU