Kanunda yapılan en önemli değişiklik olarak, kuralların çiğnenmesi durumunda verilmesi öngörülen para cezasının 390 Euro'dan 95 Euro'ya indirilmesi konusunda anlaşma sağlandı. 

Ayrıca mesafe ve toplanma kurallarının çiğnenmesi durumunda verilmesi düşünülen 1 aylık hapis cezası da 2 haftaya düşürüldü. 

Herhangi bir salgın durumunda ülke genelinde bulunan bakım evlerine ziyaretçi yasağı getirilmemesi de anlaşılan bir diğer konu oldu.

Yasanın önümüzdeki hafta Alt Mecliste görüşülmesi bekleniyor. Muhalefet partilerinin de desteklediği korona kanunu teklifi Senato'dan da geçeceği düşünülüyor.

Kanunun görüşmeleri sırasında koalisyon partileri VVD, CDA, D66 ve ChristenUnie ile muhalefet partileri PvdA, GroenLinks, SGP ve 50Plus arasında sıcak tartışmalar yaşansada çıkarılması planlanan korona kanununda anlaşma sağlandığı bildirildi. SP, PVV ve FvD ise korona kanununa karşı çıkmaya devam ediyor. 

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
©SONHABER.EU