Kabinenin Salgın Yönetim Ekibi'nin (het Outbreak Management Team - OMT) tavsiyesi üzerine karar verdiği ve Sağlık Bakanı Hugo de Jonge tarafından Salı günü Meclise yapılan yazılı açıklamada, iyileşme sertifikalarının geçerlilik sürelerinin uzatılacağı belirtildi.

Şuanda yürürlükte olan kurala göre, iyileşme sertifikaları geçerlilik süresi 180 gün. Yeni uygulamada bu süre 365 güne çıkacak.

Korona İyileşme Sertifikası yakında CoronaCheck uygulamasına da eklenecek ve  Korona Geçiş Belgesi olarak kullanılabilecek. Öte yandan, zaten bir iyileşme sertifikasına sahip olan kişilerin süreleri uzatılacak. 

Yeni uygulama geriye dönük olarak da işleyecek. Örneğin Şubat ayında testi pozitif çıkan kişiler, iyileşme sertifikası başvurusu yapabilecek.

Sağlık Bakanlığı sözcüsü konu ile ilgili yaptığı açıklamada, süresi uzatılmış iyileşme sertifikasının birkaç hafta içinde kullanılmasının beklendiğini söyledi. Yasal ve teknik olarak bazı konuların hala düzenlenmesi gerektiğini belirten sözcü, Temsilciler Meclisi'nin de planı onaylaması gerektiğini kaydetti.

İyileşme sertifikaları GGD'de yaptırılan test sonucunda alınabiliyor.  Testin en az 11 günlük olması gerekiyor.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU