Hollanda Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü (KNMI) Hollanda'da Pazar günü başlayacak olan dondurucu soğukların ardından kar yağışının ülke genelinde etkisini göstereceğini açıklarken, ülke geneli için kırmızı alarm verdi.

Doğu'dan gelecek güçlü rüzgarlar nedeniyle otobanlarda kar yığınlarının oluşması beklenirken kar ve tipi nedeniylede görüş mesafesinin de düşeceği uyarısı yapıldı.

Cumartesi akşamından itibaren etkili olacak orta ve şiddetli buzlanmanın ardından, kar yağışının beklendiğini belirten KNMI, ülke genelinde kar kalınlığının 10 santimeteriyi bulacağı ve bazı bölgelerde ise yer yer 30 santimetreye kadar çıkacağını bildirdi. KNMI, vatandaşların cumartesi akşamı yollara çıkmamasını ve evde kalmalarını tavsiye etti.

Dondurucu soğuklar ve beklenen kar nedeniyle KNMI, kırmızı alarm verdiğini açıkladı. KNMI en son kırmızı alarmı 31 Aralık 2019'da Friesland, Groningen ve Drenthe bölgelerinde yoğun sis nedeniyle vermişti. Ülkesel bazda ise en son kırmızı alarmı 13 Şubat 2012'de vermişti.

Meteoroloji kırmızı alarm ne demek?

Meteoroloji hava durumunu yeşil, sarı, turuncu ve kırmızı olarak kategoriye ayırıyor. Kırmızı alarm çok tehlikeli bir hava olayını haber veriyor. Kırmızı alarm verildiğinde çok kuvvetli bir meteorolojik hadise tahmin edildiği anlamına geliyor. Bu alarmın verildiği yerlerde büyük hasar ve kayıp oluşturabilecek olaylara karşı hazırlıklı olunması gerekiyor.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU