Hollanda Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü (KNMI), buzlanma ve don uyarısı yaparak kırmızı alarm verildiğini açıklamasının ardından bazı bölgelerde okul ve kreşler tatil edildi. Belediye Sağlık Hizmetleri (GGD) ülke genelinde öğlen saat 12:00'ye kadar test ve aşı merkezlerinin kapalı olduğunu açıklarken, Hollanda Demir Yolları (NS) ise personelin ulaşım sıkıntısı yaşaması halinde seferlerin aksayabileceği uyarısını yaptı.

Bazı bölgelerde okullar ve kreşler tatil edildi 

KNMI'nin yayınladığı kırmızı alarmın ardından Drenthe, Groningen, Friesland, Overijssel ve Gelderland bölgelerindeki bazı okulların ve kreşlerin, beklenen buzlanma nedeniyle yarın kapılarını kapatacağı açıklandı. 

Hollanda kamu yayın ajansı NOS'ta yer alan habere göre, kırmızı alarm verilmesinin ardından öğretmenlerin ve öğrencilerin okula gelmesini sorumlu bulmadıkları gerekçesiyle birçok okul ve kreşin tatil edildiği belirtildi.  Hollanda'da okul ve kreşlerin kendi inisiyatifleri doğrultusunda kapılarını kapatma kararı alabilme yetkileri bulunuyor. 

GGD: Aşı merkezleri öğlen 12:00'ye kadar kapalı

Belediye Sağlık Hizmetleri (GGD), KNMI tarafından verilen kırmızı alarm nedeniyle yarın öğlen saat 12:00'ye kadar tüm test ve aşılama yerlerini kapatacağını açıkladı. Aşı randevusu olan tüm insanlarla iletişime geçilmeye çalışıldığı belirtilirken, en güncel bilgiler için web sitesinin takip edilmesi istendi. 

NS: Tren seferleri aksayabilir

Hollanda Demir Yolları (NS) yapmış olduğu açıklamada, normal olağan zaman çizelgesine göre seferlerini planladıklarını belirtti. Demir yolu personelinin ulaşım sıkıntısı yaşaması halinde ise seferlerin ara ara aksayabileceği uyarısını yapan NS, aşırı soğukta günlerdir hareketsiz halinde kalan trenlerde de zaman zaman yaşanan arızalardan dolayı bazı seferlerin aksayabileceği belirtildi. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU