Hollanda'da tedbirlerin gevşetilemeyeceğinin ortaya çıkması üzerine, kapatılan ya da büyük oranda kazancını kaybeden işyerlerine destek amacıyla hükümet 3,7 milyar euro tutarında yeni bir destek paketi hazırladı. 

Korona salgınının ekonomiye etkileri her geçen gün artarken, en ağır darbeyi tedbirler nedeniyle kapatılan işyerleri aldı. 

Bunlardan kazananın %100'ünü kaybedenlere %70 oranında sabit giderlerinin karşılanması şeklinde destek verilecek. Sabit giderler arasında, işyeri kiraları, personel giderleri ve enerji faturaları bulunuyor. 

Hükümetin tedbirlerin yoğunlaştığı 1 Ekim itibariyle hesaplanmasını kararlaştırdığı destek paketinden en çok kaFe ve restoranların yanında, eğlence sektörü, seyahat acenteleri, sanat ve kültürel alanlarda Faaliyet gösteren işyerleri Faydalanacak. 

Sağlanacak 3,7 milyar euro tutarındaki desteğin yanında devletin 2,5 milyar euro civarında da bir vergi kaybı yaşaması beklenirken, bazı vergilerin daha sonra tahsil edilmesi bekleniyor. 

Destekten Faydalanacak seyahat şirketleri, planladıkları ve ücretini aldıkları tatilcilere geri ödemelerini de bu destek paketi ile yapabilecekler. 

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU