Hollanda Özgürlükler Partisi (PVV) lideri ve İslam karşıtı Geert Wilders, fotoğrafını kurşunlayan ve bunu bir video kaydıyla yayınlayan Türk asıllı Hollanda vatandaşı Sait Çınar’a dava açtı.

Sık sık aldığı tehditlerle gündeme gelen Wilders, savcılığın harekete geçmesini umut ettiğini söyledi.

Hollanda haber sitelerine göre söz konusu videoyu yayınlayan Sait Çınar, daha önce 2014 yılında da Facebook sosyal medya platformu üzerinden yayınladığı bir başka videodan dolayı 60 gün hapis cezası almış ve cezasının 16 gününü yatmış, geri kalan 44 günü için ise şartlı olarak tahliye edilmişti. Şimdi benzer bir konuda yeniden ceza verilirse, o şartlı tahliye edildiği günleri de yatması bekleniyor.

Videoda, “bu da Wilders’ın karikatürü ve ben de ifade özgürlüğümü kullanıyorum” dedikten sonra fotoğrafı kurşunlayan Çınar’ın halen Türkiye’de bulunduğu düşünülüyor.

Wilders ise yıllardır tehditler aldığı için ciddi şekilde korunuyor ve sürekli bu tehditlerle ilgili savcılıklara şikayetlerde bulunuyor.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU