Hollanda'nın Bilim Kurulu olan Salgın Yönetim Ekibi (OMT)'den gelmesi beklenen olumlu tavsiyeye göre ilkokulların 8 Şubat tarihinde eğitime tekrar başlamasının hedeflendiği belirtildi. 

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından konuşan Maliye Bakanı Wopke Hoekstra, ilkokulların 8 Şubat'ta  yüzyüze eğitime başlama şansının çok yüksek olduğunu açıkladı. Çocukları daha fazla eve kapatmanın çocuklar üzerinde etkisi olacağından endişelendiğini ifade eden Bakan Hoekstra, hükümetin OMT'nin tavsiyesini çok ciddiye aldığını belirtti. Bakan Hoekstra, ilkokulların 8 Şubat'ta açılabilmesi için hükümetin gerekli olan her önlemi alması gerektiğini savundu.

Sağlık Bakanı Hugo De Jonge, Maliye Bakanı Wopke Hoekstra'nın yorumlarına kısmen katıldığını belirtirken,  ilkokulların 8 Şubat'ta açılma şansının çok yüksek olduğunu söyledi. Bakan De Jonge, "Okulların açılmamasının ana nedeni, İngiliz varyantının çocuklar arasında ne kadar hızlı yayılacağını bilmiyor olmamızdır. OMT, önümüzdeki günlerde bu konuda bir tavsiye yayınlayacak. Tavsiye kararı olumlu çıkarsa ilkokulların mümkün olan en kısa sürede yeniden açılması gerekir." şeklinde konuştu.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU