Hollanda'nın Bilim Kurulu olan Salgın Yönetim Ekibi (OMT)'den gelen tavsiye doğrultusunda 16 Aralık'tan bu yana kapalı olan ilkokullar ve kreşler, 8 Şubat Pazartesi günü yeniden eğitime başlıyor.

Hollanda Eğitim, Kültür ve Bilim Bakanlığı, öğretmen temsilcileri, okul yöneticileri ve okul kurulları ile birlikte hazırladığı ve uyulmasını istediği yeni kuralları açıkladı. 

Hollanda'da 8 Şubat pazartesi günü açılacak ilkokullarda uyulması gereken yeni kurallar:

  • Grup 1'den grup 6'ya kadar olan çocukların ebeveynleri, çocuklarını okula bırakırken okul dışında beklemeleri isteniyor. Ebeveynlerin sosyal mesafelerini korumaları ve maske kuralına dikkat etmeleri isteniyor.
  • Grup 7 ve grup 8 öğrencilerinin mümkün olduğunca okula kendileri gelmesi isteniyor
  • Öğretmenlerin 4, 5 ve 6. gruplarda 5 kişilik gruplar halinde çalışılması öneriliyor. Grup 7 ve 8'de ise daha küçük gruplar veya iki kişilik gruplar halinde çalışılması öneriliyor.
  • Grup 7 ve 8 öğrencilerinin sınıfın dışında yani teneffüs ve okula giriş çıkışlarda maske takmaları tavsiye ediliyor.
  • Sınıfta bir enfeksiyon görülmesi durumunda tüm sınıf 5 gün karantinaya alınacak. 5 gün sonra negatif test sonucunu ibraz eden öğrenci okula dönebilecek. Test yaptırmayan öğrenci 5 gün daha karantinada kalacak. Karantinaya giren öğrenciler uzaktan eğitim alacak.
  • Okul personeli ve enfekte bir kişiyle temas kuran öğretmenler için hızlı testler uygulanacak.
  • Okullar özel durumlarda bazı değişiklikler yapma yetkisine sahip olacaklar.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU