Hükümet, Hollanda'nın Bilim Kurulu olan Salgın Yönetim Ekibi (OMT)'den gelen tavsiye doğrultusunda ilkokulların ve kreşlerin 8 Şubat'ta eğitime yeniden başlamasına karar vermişti.

Hollanda'da Okul Liderleri Derneği (Algemene Vereniging Schoolleiders)'ın yapmış olduğu araştırma sonucuna göre, ilkokulların açıldığı 8 Şubat'tan bu yana korona enfeksiyonları nedeniyle sınıfların yüzde 40'tan fazlasının bir veya daha fazla kez eve gönderildiği ortaya çıktı. 

Hollanda genelinde 800'den fazla ilkokul müdürü ile anket çalışması yapıldı

Hollanda genelinde 800'den fazla ilkokul müdürü ile anket çalışması yaptıklarını belirten Okul Liderleri Derneği Başkanı Petra van Haren, ortaya çıkan sonucun memnun edici olmadığını açıkladı. 

İlkokullarda korona kurallarını uygulamanın zor olduğuna dikkat çeken Başkan Van Haren, "Sosyal mesafe kuralını özellikle ilköğretimde uygulamak pek mümkün değil. Okulların yüzde doksanı bunu belirtiyor. Küçük öğrencilerle eğitim şu aşamada aslında iyi değil." dedi.

Küçük öğrencilerin okulda, derste ve koridorlarda gün boyunca birbirleri ile temas ettiklerini belirten Van Haren, öğrencilerin maske takıp takmadıklarını kontrol etmenin de zor olduğuna dikkat çekti. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU