DENK Partisi Grup Başkanı Farid Azarkan, Hz. Muhammed'e hakaretin kanunen yasaklanması hakkında başlatılan bir imza kampanyası nedeniyle mecliste bulunan siyasi partilerin ortak öfkesine hedef oldu.

Farid Azarkan'a karşı çıkan vekillerden Hristiyan Demokratlar  Partisi (CDA)'dan Madeleine Van Toorenburg; Fransa'da bir öğretmenin öldürülmesinden iki gün sonra böyle bir kampanyanın başlatılmasını eleştirirken, zaman zaman sinirlerine hakim olamayarak hakarete varan ifadeler kullandı. Çok kızgın olduğunu ifade eden Van Toorenburg, bu imza kampanyasının o öğretmenin sırtına saplanan ikinci bir bıçak olduğunu söyledi.

Cevap hakkını kullanan Farid Azarkan ise, vekillerin öfkelerini anlamakta güçlük çektiğini belirtirken, imza verenlerin tam da bu yüzden demokratik haklarını kullandıklarını ve amaçlarının bu yolla benzer olayların önüne geçmek olduğunu izah etti.

Hristiyan Birlik (CU) lideri Gert Jan Segers ise konuşmasında, imza kampanyasının katile hak vermek anlamına geldiğini söyledi.

Demokrasi ve Özgürlük Partisi (VVD)'den Dilan Yeşilgöz ise kampanyanın zamanlamasına dikkat çekerek, ifade özgürlüğü hakkında gibi gösterilen imzaların asosyal bir davranış olduğunu iddia etti.

Farid Azarkan, Dilan Yeşilgöz'e verdiği cevapta, kampanyayı kendisinin başlatmadığını hatta imza bile vermediğini ancak o insanların bunu yapmaya hakları olduğunu ve bunu sonuna kadar savunduğunu söyledi.

Hollanda'da tüm batı dünyasında olduğu gibi; her türlü inanç ve hayat tarzı korunurken,  hakaretlere karşı cezalar söz konusu olurken, Hz. Muhammed hakkında hakaretin yasaklanmasına dair düzenlenen bir imza kampanyası bile mecliste korkunç bir öfke ile karşılaşmış oldu.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU