Rotterdam Polisi, Emmaus Koleji'nde görev yapan bir öğretmene yönelik tehdit nedeniyle bu sabah 18 yaşındaki bir kadını tutukladığı bilgisini paylaştı. 

Öğretmenin, okuldaki sınıflardan birinde asılı olan bir karikatür nedeniyle tehdit edildiği belirtildi. 2015 yılında Inktspotprijs ödülünü kazanan Joep Bertrams'ın karikatüründe, bir cihatçı tarafından başı kesilen birinin katiline dilini uzattığı resmediliyor. 

Öğrenciler ise geçtiğimiz günlerde Fransızca öğretmeni Samuel Paty'nin öldürülmesinin ardından, öğretmenin karikatüre atıfta bulunarak cihatçıyı Hz.Muhammed'e benzettiğini açıklamışlardı.

Polis, tutuklanan şüphelinin sosyal medya aracılığıyla yayınlamış olduğu mesajda, toplumu okula ve öğretmene karşı suç işlemeye teşvik ettiği gerekçesiyle gözaltına aldığını açıkladı. 

Okul yönetimi yapmış olduğu açıklamada, söz konusu karikatürün okulda beş yıldır asılı olduğunu belirtirken, son günlerde sosyal medyada sıkça paylaşılmasının ardından karikatürün bağlamından kopartıldığını açıkladı.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU