Hollanda'da geçtiğimiz günlerde kurulan Meclis Komisyonu, Vergi Dairesi'nin (Belastingdienst) göçmen kökenli vatandaşlara ayrımcılık yaparak, çocuk bakım ödeneği alan aileleri dolandırıcılıkla yaftalayıp zarara uğrattığı ortaya çıkmıştı. Meclis Komisyonu'ndan çıkan sonuca göre konu ile alakalı hükümet, bakanlar, memurlar hatta davalara bakan hakimler bile yaşanan skandaldan sorumlu tutulmuştu. 

İşçi Partisi (PvdA) lideri Lodewijk Asscher, giderek artan baskıların ardından yaşanan vergi skandalındaki rolü nedeniyle dün istifa etti. Dün akşam Lahey'de biraraya gelen kabine üyelerinin yaptıkları toplantıda hükümetin istifa etmesi yönünde karar alındığı ve Başbakan Mark Rutte'nin bugün akşam saatlerinde istifa açıklamasını yapması bekleniyor. 

Hollanda'da Başbakan Rutte hükümeti istifa ettiği takdirde,  Mart ayında yapılacak olan seçimlere kadar görevine devam etmesi bekleniyor.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU