Hollanda'da insanların kendi kendine uygulayabilecekleri hızlı korona testleri 31 Mart'tan itibaren eczanelerde satışı yapılırken, kısa sürede 200 bin satış adedine ulaştığı açıklandı. 

Hızlı testlerin güvenilirliği yüzde 85

Hollanda Eczaneler Birliği (KNMP) Başkanı Aris Prins, kendi kendine yapılan testin 15 dakikada pozitif sonuç vermesi durumunda, söz konusu kişinin karantinaya girmesi ve GGD ile test randevusu yapması gerektiğini belirtti. 

Başkan Prins, "Hızlı korona testi yaparsanız, çıkacak sonucun güvenilirliği yaklaşık yüzde 85'tir. Bu, test yapan yüz kişiden onbeşinin hala pozitif olabileceği anlamına geliyor. Bu yüzden her zaman korona kurallarına uyun." açıklamasını yaptı. 

Hızlı koronavirüs testinin, GGD'nin test merkezlerinde kullanılan PCR testinden çok daha hızlı sonuç veren antijen testleri olduğunu ifade eden Başkan Prins, negatif bir testin herhangi bir kesinlik sağlamadığını belirtti. 

Hollanda'nın Bilim Kurulu olan Salgın Yönetim Ekibi (OMT), hızlı testler kişilerin koronaya sahip olmadıklarını gösterirse, insanların 1,5 metre sosyal mesafe kuralını göz ardı edeceklerinden endişe duyuyor. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU