Polis ve sigorta şirketleri, kapanma ve sokağa çıkma yasağı nedeniyle geçen yıldan bu yana ciddi oranda azalan hırsızlık olaylarının, yeniden yoğun bir şekilde artacağı uyarısında bulunuyor.

Resmi rakamlara göre, Hollanda'daki hırsızlık olayları, sokağa çıkma yasağının uygulandığı yılın ilk 4 ayında, bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 45 oranında azaldı. Güvenlik güçleri, Mayıs ayından itibaren hırsızlık vakalarının en az iki kat artacağını öngörüyor.

Polis, önlemlerin gevşetilmesinden sonra, insanların hırsızlık olaylarına karşı daha dikkatli olması çağrısında bulundu.

Önlemlerin gevşetilmesi kararı üzerine, hükümeti "Rus ruleti oynamakla" suçlayan sağlık çalışanları ise gelişmelerden endişeli.

Hollanda Bilim Kurulu (OMT) üyeleri ile sağlık çalışanları, vaka sayılarının henüz rahatlama gerektirecek boyutta olmadığını vurgulayarak, hastane ve yoğun bakım servisleri üzerindeki baskının hala devam ettiğini belirtiyor.

Salgının başından bu yana 1 milyon 472 bin koronavirüs vakası görülen Hollanda'da, virüsün neden olduğu Covid-19 hastalığı sonucu 17 bin 93 kişi hayatını kaybetti.

Hükümet, vaka sayılarının düşmesi halinde Mayıs ve Haziran aylarında önlemleri biraz daha gevşetecek.

Süreç planlandığı gibi gelişirse, 4 Temmuz'dan itibaren de Hollanda normal yaşama dönecek.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın