Hollanda Ulusal Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü (RIVM), hastane ve yoğun bakım ünitelerinde tedavi gören korona hasta sayısının hızla  azalmaya devam ettiğini açıkladı. 

Dün ülke genelinde hastanelerde tedavi gören 937 korona hastasının bugün açıklanan son verilere göre 834'e gerilediği açıklandı.  Yoğun bakım ünitelerinde tedavi gören korona hastasının ise azalmaya devam ederek 304'e gerilediği belirtildi.

Günlük koronavirüs raporu: Bin 791 vaka, 5 ölü

RIVM, ülke genelinde son 24 saatte bin 791 kişide  daha Kovid-19 tespit edildiğini açıkladı. Bugün açıklanan vaka sayısının ise dünden 334 daha fazla olduğu belirtildi.

Hollanda'da dün açıklanan koronavirüs kaynaklı  14 can kaybının ardından, son 24 saatte 5 kişinin daha hayatını kaybettiği bilgisi paylaşıldı.

Hollanda'da koronavirüs kaynaklı hayatını kaybedenlerin toplam sayısı 17 bin 700'e yükseldi. Koronavirüs vaka sayısının toplamının ise 1 milyon 667 bin 560 olarak kayıtlara geçtiği açıklandı.

Ayrıca RIVM, 6 Ocak'ta başlayan toplu aşılama sürecinde, bugün itibariyle yapılan toplam aşı sayısının 11 milyon 145 bin 74 doza yükseldiğini açıkladı. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU