Erasmus MC'den Dahiliye Uzmanı Robin Peeters, Rijnmond'a yaptığı açıklamada son günlerde, korona öncesi sağlıklı ve aşıları tam yaşlıların (70+) da hastaneye yatmaya başladığını söyledi. 

Hastanede yatarak tedavi gören hastaların büyük çoğunluğunun aşısız olduğunu belirten Peeters, normal bölümlerdeki hastaların yüzde 75-80'inin, yoğunbakım hastalarının ise yüzde 90'ının aşı yaptırmamış kişilerden oluştuğunu dile getirdi.

Ancak hastalar arasında, aşılarını yaptırmış kişilerin de olduğunu belirten  Dahiliye Uzmanı, "Bazı insanlar aşıya rağmen yetersiz direnç gösteriyor. Bunlar genellikle bağışıklık bozukluğu olan veya önceki bir nakil nedeniyle bağışıklık sistemini baskılayan ilaçlar kullanan kişiler." dedi.

Peeters açıklamasında, pandemiden önce sağlıklı ve aşılanmış yaşlı hastalara da dikkat çekti. Son on günde, aşıları tam ve korona enfeksiyonundan önce tamamen sağlıklı, çok sayıda yaşlı hastayı kabul ettiklerini dile getiren Peeters, bu gruba takviye aşı uygulanmasının önemli olduğunu vurguladı.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU