Yoğun Bakım Derneği Başkanı Diederik Gommers, Hollanda'da hastanelerin, hangi hastaların hala tedavi edilebileceğini ve kimin reddedileceğini ve sonuç olarak kimin yaşayıp kimin ölebileceğini seçmeleri anlamına gelen "siyah kod" verebileceklerini açıkladı. 

Hollanda'da iki hafta önce uygulamaya konulan tecrit tedbirlerinin önümüzdeki günlerde yeni vaka sayısını azaltmaya başlayacağını ümit ettiğini belirten Başkan Gommers, "Vaka sayısında azalma olmazsa, Noel ve Yeni Yıl Arifesinin etkileri ve ardından İngiliz varyantının hızlı yayılımı ile birlikte virüs kontrolden çıkacaktır." şeklinde konuştu. Bu senaryoların gerçekleştiği takdirde hastanelerin akut bakım sağlayamayacağını belirten Gommers, "siyah kod" vermenin kaçınılmaz olacağını ifade etti. 

Ayrıca Diederik Gommers, daha önce sağlık hizmetlerinde çalışmış herkesi pandemi döneminde yaşanan yoğunluk ve iş yükü nedeniyle yardımcı olmaya davet etti. 

Hollanda Sağlık Kurumu (NZa), geçtiğimiz günlerde Hollanda'da hastanelerin yüzde 29'unun sözde kritik olarak planlananan tedavi ve ameliyatların bir kısmını şimdiden sağlayamadığını açıklamıştı.  Verilemeyen hizmetler arasında, ameliyatlar ve kanser tedavileri gibi altı hafta içinde yapılması gereken bakım ve tedavilerin olduğu belirtilmişti. 

Sağlık ve Çevre için Devlet Enstitüsü (RIVM) tarafından dün yapılan açıklamada, hastanelerde toplam tedavi gören korona hastasının 2 bin 828 kişi, yoğun bakımda tedavi gören toplam hasta sayısının ise 724 kişi olduğu açıklanmıştı. 

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU