Hollanda Sağlık Bakanlığına bağlı Sağlık ve Çevre için Devlet Enstitüsü (RIVM) tarafından yapılan açıklamada ülke genelinde son 24 saatte 8 bin 141 Covid-19 vaka sayısı tespit edildiği, toplam vaka sayısının 220 bin 052’ye ulaştığı bildirildi.

Bugün 15 kişinin daha hastanede tedavi altına alındığı Toplamda 1568 kişinin hastanede tedavi edildiği, 352 kişinin de yoğun bakımda olduğu ifade edildi.

Hollanda’da dün açıklanan 17 ölümün ardından bugün 28 kişinin daha korona nedeniyle hayatını kaybettiği kayıtlara geçtiği bildirildi. Toplam ölü sayısının ise 6 bin 737’ye yükseldiği aktarıldı.

Amsterdam 683 yeni vaka ile ilk sırayı korurken, onu 441 ile Rotterdam ve 298 ile Den Haag takip etti.

Hollanda'da koronovirüs vakasının açıklanandan daha yüksek olduğu belirten RIVM, sadece test edilmiş sayıları belirttiği, fakat herkesin test edilmediği ifade edildi.

GGD'nin RIVM'e sayıları bildirmekle gecikmesi sebebiyle günlük vaka sayılarının tam olarak sahadaki gerçeği yansıtmadığı uyarısı ile verileri aktarmaya devam ediyoruz.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU