Hollanda'da son 24 saatte 6 bin 589 kişide daha koronavirüs tespit edilirken, can kaybının 66 olduğu açıklandı.

Hollanda Sağlık Bakanlığına bağlı Sağlık ve Çevre için Devlet Enstitüsü (RIVM) tarafından yapılan açıklamada ülke genelinde son 24 saatte düne göre 421 artarak 6 bin 589 kişide daha koronavirüs tespit edildi. 

Hollanda'da dün açıklanan 71 can kaybının ardından, bugün 66 kişinin daha hayatını kaybettiği bildirildi. Hollanda'da Covid-19 kaynaklı toplam ölü sayısının ise 9 bin 841’e yükseldiği açıklandı.

Hastanede tedavi altınan hasta sayısı son 24 saatte 194 kişi artarken, hastanede toplamda tedavi gören korona hastasının dün bin 700 kişi iken bugün ise bin 684 kişi olduğu açıklandı.

Yoğun bakım ünitelerinde son 24 saatte 36 hasta tedavi altına alınırken, yoğun bakımda tedavi gören toplam hasta sayısının dün 464 kişi iken bugün 473 kişi olduğu belirtildi.

Hollanda'da vaka sayılarındaki artışın devam etmesi halinde yeni önlemler gelecek

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Sağlık Bakanı Hugo de Jonge ile düzenlediği bugünkü basın toplantısında, vaka sayılarındaki artışın devam etmesi halinde önlemlerin gelecek hafta sıkılaşabileceğini belirtti.

Rutte, Noel tatili öncesinde alınacak muhtemel önlemlerin salgında üçüncü dalga yaşanmaması için gerekli olabileceğini kaydetti.

500 bin doz aşı sipariş edildi

Sağlık Bakanı de Jonge, Pfizer ve BioNTech'in Kovid-19'a karşı geliştirmekte olduğu aşıdan 500 bin dozluk ilk siparişin ocak ayının ilk haftasında ülkeye ulaşacağını bildirdi.

Aşının ilk olarak sağlık çalışanlarına uygulanacağı belirten de Jonge, 1 milyon 700 bin dozluk ikinci siparişin 2021'in mart ayının sonunda ellerine geçeceğini ifade etti.

"Kısmi karantina" devam ediyor

Hollanda'da hükümet, 14 Ekim'de "kısmi karantina" uygulamasına geçildiğini açıklamıştı.Kısıtlamalar kapsamında restoran ve barlar yeniden kapatılırken toplu taşıma seferleri de azaltılmıştı.

Alkollü içecek satışı saat 20.00'den sonra yasaklanırken uyarıların ciddiye alınmaması sebebiyle oteller de alkol yasağına dahil edilmişti.

Ülkede 1 Aralıktan itibaren yürürlüğe giren yeni uygulamayla kapalı alanlarda 13 yaş üstü herkesin maske takması zorunlu hale getirilmişti.

Bakanlığın Koronavirüs Türkçe bilgilendirme sitesi için tıklayın

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU