Hollanda Kızıl Haç kurumu, geçtiğimiz aylarda gıda yardımı almak için kendilerine başvuranların sayısında bir patlama yaşandığını belirtirken, gönüllü çalışanlara ve daha fazla yardıma ihtiyaç duyulduğunu açıkladı.

Hollanda'da bir çok kişinin korona salgını nedeniyle yaşanan ekonomik kriz sonucu işini kaybettiğini ve gıda bankalarından yardım alamadıklarını belirten Kızıl Haç, insanların hayatlarını idame ettirecek kadar bir kenarda birikmiş paralarının olmaması nedeniyle de yardım  başvurusunun arttığını açıkladı.Hollanda'da Kızıl Haç'tan hali hazırda binin üzerinde yardıma muhtaç kişi, haftalık 35 euro değerinde bir alışveriş çeki veya gıda paketi yardımı alıyor. Ancak devam eden ve artan başvurulara yetecek kadar para olmadığını belirten yetkililer, yaz sonundan itibaren bir talep patlaması yaşandığını söylüyorlar.

Bazı ailelerin sağlıklı bir hayat sürmek için ihtiyaç duydukları gıdaları istediklerini belirten yetkililer, kurum olarak hayır cevabı vermek zorunda kaldıklarını ifade ettiler.

Kızıl Haç, geçtiğimiz aylarda korona nedeniyle yaşanan krizden etkilenenlere yardım etmek için bir kampanya başlatmış ve 48 milyon euro  bağış toplamıştı. Hollanda'da 1953 yılında yaşanan sel felaketinden bu yana ülke içinde düzenlenen en büyük kampanya olduğunu belirten kurum yetkilileri, krizin henüz bitmediğini ve bu toplanan yardımlarla insanlara ulaşmaya devam edeceklerini açıkladılar.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU