Polis sözcüsünün yaptığı açıklamada, GGD test merkezinde hasar meydana geldiği kimsenin yaralanmadığı bildirildi. Patlayacının metal bir boru içinde patladığı belirtildi. 

Polis olayla ilgili soruşturma başlattığını ve bölgede geniş güvenlik önlemi alarak olay yerine bomba imha uzmanları (EOD) sevk edildiğini bildirdi. GGD Test merkezinin kapalı kalacağı açıklandı.

Hollanda'da son zamanlarda GGD test merkezlerine saldırılar arttı

Amsterdam, Haarlem, Geleen, Helmond, Zwolle, Amersfoort, Den Bosch ve Tilburg kentlerinde de benzer olaylar yaşanmıştı, Test merkezleri tahrip edilmiş ve arabalar yakılmıştı.

Koronavirüs salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında 23 Ocak'ta, ülke genelinde 21.00-04.30 saatlerinde sokağa çıkma kısıtlaması başlatılmıştı.

Aynı gece Urk kentinde çıkan olaylarda koronavirüs test merkezi ateşe verilmişti.

Daha önce ise Breda ve Hilversum başta olmak bir kaç kentte GGD Test merkezleri tahrip edilerek benzer olaylar yaşanmış ve çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU