Bankanın yayınladığı 3 aylık ev pazarı inceleme raporuna göre, önümüzdeki yıllarda işsizliğin artacak olması sebebiyle, satılık evlere olan talepte büyük bir düşüş yaşanacak ve bu da fiyatlara yansıyacak.
 
Hesaplamalara göre, 2021'de yüzde 0,8 oranından bir Fiyat düşüşü bekleyen banka, 2022 için ise yüzde 2,6 oranında yeni bir düşüş daha tahmin ettiklerini açıkladı. Ancak 2023 ve sonrasında ev fiyatlarında yeniden bir yükselme beklentisi olacağına da dikkat çekildi. 

Rabobank, daha önceki yayınlarında, düşüşün bu yıl sonu başlayacağını tahmin etmişti ancak hükümetin desteği ile şirketlerin nefes aldığını ve işten çıkarmaların ertelendiğini belirten banka uzmanları, beklentileri 2021 yılına ertelediler. 

Bu yılın ortasına kadar ise Hollanda'da ev fiyatları geçen yıla göre yüzde 7,1 oranında yüksek seyrederken, satışlar da geçen yıla göre yüzde 6,7 artmış görünüyor. 

Bunu halen işlerini kaybetmeyen insanların imkanları varken ev alma arzusuna ve yatırımcıların kendilerini garantide hissettikleri gayri menkule yönelmelerine bağlayan uzmanlar, gelecek yıl için bu pembe tablonun yok olacağını öngörüyorlar. 

Bu yıl sonuna kadar tahminen 220 bin civarında ev satışı beklenirken, gelecek yıl bu sayının 190 bine düşeceği hesaplanıyor. 

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
©SONHABER.EU