Hollanda Sağlık Bakanı Hugo de Jonge, bu akşam düzenlenen  basın toplantısında geçtiğimiz hafta geçici olarak durdurulan Amerikalı aşı geliştiricisi Johnson & Johnson firmasının geliştirdiği Janssen aşısının yarından itibaren kullanılmaya başlanacağını açıkladı.

Bakan De Jonge: Janssen aşısının faydası riskinden daha fazla 

Sağlık Bakanı Hugo De Jonge, tek doz kullanılmak üzere üretilen Janssen aşısının faydasının riskinden çok daha fazla olduğunu ve kullanılmaması için bir neden bulunmadığını ifade etti. 

Avrupa İlaç Ajansı (EMA) bugün yapmış olduğu açıklamada, Janssen aşısında çok nadir görülen kanda pıhtılaşma vakaları arasında olası bir bağlantı bulunduğunu ancak Janssen aşısının faydalarının risklerine ağır bastığını açıklamıştı.

Hollanda, Janssen aşısından toplamda 11.3 milyon doz sipariş verirken, daha önce haziran ayına kadar 3 milyon doz aşının teslim edilmesinin planlandığı açıklanmıştı. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU