Hollanda'da yeni tip koronavirüs (Kovid-13) önlemleri nedeniyle 15 Mart tarihine kadar uzatılan ve II. Dünya Savaşı'ndan bu yana ilk kez uygulanan sokağa çıkma yasağı, beşinci haftayı geride bıraktı. 

Hollanda Polis Teşkilatı, geçen hafta sokağa çıkma yasağını ihlal ettikleri gerekçesiyle 7 bin 383 kişiye para cezası uyguladıklarını açıkladı. Sokağa çıkma yasağının yanı sıra grup yasağına aykırı davranan 343 kişiye de para cezası kesilirken, 80 yasa dışı partiye son verildiği açıklandı. Hollanda polisi, 280 kişininde uyarıldığı bilgisini paylaştı.

Sokağa çıkma yasağı kararı gelecek hafta açıklanacak

Hollanda'da 23 Ocak'tan itibaren geçerli olan sokağa çıkma yasağı uygulaması,  21:00 - 04:30 saatleri arasını kapsarken, geçerli bir nedeni olmadan yasağı çiğneyenlere 95 Euro para cezası uygulanıyor. 

Hollanda Başbakanı Mark Rutte ve Sağlık Bakanı Hugo De Jonge, şimdilik 15 Mart'a kadar geçerli olan sokağa çıkma yasağının devam edip etmeyeceğini 8 Mart Pazartesi günü yapacakları basın toplantısında açıklayacaklar. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU