Hollanda'nın Arnhem kentinde Willemsplein'da bir araya gelen bir grup Müslüman genç, Fransa'da Charlie Hebdo dergisi tarafından yayınlanan ve Peygamberimiz Hz. Muhammed'e hakaret içren karikatürleri protesto etmek amacıyla gösteri düzenlediler. 
 
Yaklaşık 50 kişinin katıldığı gösteride, Hollandaca ve Arapça olarak tepkiler dile getirilirken, göstericiler salavat ve tekbirler getirerek Peygamber Efendimize olan sevgilerini dile getirdiler. 

Hz. Muhammed'e yönelik hakaret içeren karikatürlerin Fransa'da bazı binaların cephelerine yansıtılması Müslümanların tepkisini çekmeye devam ederken, protesto için bir araya gelen gençler Müslümanların duygularına yapılan sistematik saldırıyı kınadıklarını belirttiler.  Rasulullah (sas)'in karikatür ve benzeri yollarla kötü gösterilmeye çalışılmasına karşı tepkilerini ortaya koymak için bir araya gelen gençler, O'nu tanısaydınız çok severdiniz başlıklı konuşmalar yaptılar. 

Peygamberimizin sevgi ve tahammüle dayanan bir mesajın sahibi olduğuna dikkat çeken gençler, '' Hz. Muhammed (sas)'in gerçekte kim ve nasıl biri olduğunu bilseydiler, asla böyle bir şey yapmazlardı" mesajını vererek, Hz. Muhammed'in hayatını ve varoluş sebebini araştırmalarını istediler. 

Koronavirüs kurallarının uygulandığı protesto alanında göstericiler, sosyal mesafe kurallarına uyarken, Polis göstericilere bir müdahalede bulunmadı. 

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU