Hollanda'nın büyük bir bölümünü etkisi altına alan şiddetli rüzgar fırtınası nedeniyle Hollanda Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü (KNMI), ülke genelinde sarı alarm verildiğini açıkladı.

Hava sıcaklığının 4 ile 11 derece arasında seyredeceği gün boyunca, gök gürültülü sağanak yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor. KNMI, ülke genelinde saatte 80 ila 90 kilometre, kuzeyde ve batı bölgelerinde ise saatte 100 ila 110 kilometre arasında şiddetli rüzgarların olacağını belirtti. 

Hava tahmin merkezi Weeronline'dan meteoroloji uzmanı Jaco van Wezel, rüzgar fırtınası nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların daha dikkatli olması gerektiğini belirtti. 

Rüzgarın binalara ve ağaçlara zarar verebileceği  ve özellikle kanallar, viyadükler ve köprülerdeki trafiği engelleyebileceğini ifade eden Wezel, "Çok fazla rahatsızlığa neden olabilecek kısa süreli bir fırtına var. Bu yüzden kırılan dallara ve devrilen ağaçlara dikkat edin." şeklinde konuştu. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU