Hollanda'da geçici hükümetin Sağlık Bakanı Hugo De Jonge, bugün katılmış olduğu televizyon programında hükümetin koronavirüs ve aşı programına dair açıklamalarda bulundu. 

Bakan De Jonge, aşı olmak isteyen yetişkinlerin ilk aşılarının temmuz ayının ortasına kadar olabileceğini belirtti. İlk etapta temmuz ayının ilk haftası gibi planlanan programın, aşı teslimatında yaşanan sorunlar nedeniyle temmuz ayının ortasına ertelendiğini açıkladı. Bakan De Jonge, isteyen herkesin ikinci doz aşılarını ise ağustos ayının içerisinde olabileceğini belirtti. 

Bakan De Jonge ayrıca Pfizer - BioNTech, Moderna ve AstraZeneca aşısının , koronavirüsün yeni varyantlarına karşı daha iyi koruma sağladığını ifade etti.

De Jonge: Eylül ayından itibaren sosyal mesafe maske mecburiyeti kaldırılabilir

Hollanda'da eylül ayından itibaren sosyal mesafe ve maske mecburiyetinin kaldırılabileceğini belirten Bakan De Jonge,  koronavirüs aşısı olmayan herkesin sosyal mesafeye dikkat etmeleri gerektiğini belirtti. Hollanda'nın 5 Haziran'dan itibaren kısıtlamaların gevşetilmesi programında üçüncü aşamaya geçeceğini belirten Bakan De Jonge, dördüncü aşamanın 30 Haziran'da başlayacağını açıkladı. 

Bakan De Jonge, toplu aşılama kampanyasında alınacak başarılı sonucun ardından, eylül ayından itibaren Hollanda genelinde tüm kısıtlamaların kaldırılabileceğini açıkladı.

Bakan De Jonge ayrıca Hollanda'da 6 Ocak'ta başlayan toplu aşılama kampanyasında kullanılan aşı sayısının 9 milyon dozun üzerine çıktığını ve hızla ilerlemeye devam edeceğini belirtti. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU