Tubantia'da yer alan ve geçen hafta sonu çok fazla tepkiye neden olan, makalede, geçen yıl Aralık ayında anneleri mide kanserinden öldükten sonra evlerini terk etmek zorunda kalan 18 ve 19 yaşlarında iki kız kardeşten bahsedildi. Bu olayın dün gece yaşanan saldırıya neden olduğu belirtiliyor.

Dün gece yaşanan olayın fotoğraflarında, kurum binasına kız kardeşlerin adının ve  'Kural Kuraldır' yazısının yazıldığı  görülmekte.

Tubantia'ya göre anne ölümünden önce, çocuklarının aynı evde yaşamaya devam edebilmelerini sağlamak için birçok kez 'Ons Huis' ev bürosu yetkilileri ile görüştü. Bu konuda ikna olan anne ölümünden önce evi yeniledi ve boyattı.

Kızlardan biri gazeteye verdiği açıklamada "İyi olacağını düşündü" yorumunu yaparken, durumun hiç de öyle olmadığı anlaşıldı. 

RTV Oost, kızların annelerinin ölümünden birkaç gün sonra, Ons Huis ev bürosundan evi terk etmeleri gerektiğine dair resmi bir yazı aldıklarını belirtti.

'Kural kuraldır'

Konut şirketinin kurallarına göre kızlar, müstakil bir ev kiralamak için çok küçükler. Bu evler için en az  23 yaşında olmaları gerekiyor.

Kız kardeşlere yeni bir ev aramaları için zaman verildiği belirtilen yazıda, ancak bölgede neredeyse hiç ev olmadığı için henüz bir ev bulamadıkları dile getiriliyor. Kız kardeşler ayrıca bir avukat tutmak zorunda da kalmış.

Tubantia'ya konuşan Ons Huis  müdürü Tom Jacobs, kurumun başından beri net olduğunu ve kız kardeşlerin yeni bir ev bulmalarına yardımcı olmak için büyük çaba sarf ettiğini söylüyor.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU