Hollanda'nın Drenthe bölgesinde yer alan Klazienaveen kentinde daha fazla işletmenin iflas etmesini önlemek için eylem yapan ve seslerini duyurmak isteyen bazı esnaflar, sabah saatlerinde işyerlerini açtılar. Mağaza ve dükkanları saat 09:00'da izinsiz açan iş yeri sahipleri, belediyeden gelen uyarı sonrası saat 10:15 sularında iş yerlerini tekrar kapattıkları açıklandı. 

Esnafın içinde olduğu duruma dikkat çekmek için eylem yaptıklarını belirten Klazienaveen Girişimciler Derneği Başkanı Harrie van der Velde, "Girişimciler kesinlikle devrilecek, bu kesin, ama ne kadar uzun sürerse, o kadar kötüleşecek." açıklamasını yaptı.

Hükümetin belirlemiş olduğu mevcut kurallara göre makul bir ciro elde etmenin imkansız olduğunu belirten Başkan Van Der Velde, "Yarın her zamanki gibi işimizin başına döneceğiz ve 8 Mart'ta yapılacak basın toplantısında söylenecekleri görmek için bekleyeceğiz. Esnafın yaşadığı sorunlara dikkat çekmek istedik." dedi. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU