Hollananda Azerbaycan Türk Kültür Derneği, Hollanda-Belçika Azerbaycanlılar Şurası ve Benelüks Azerbaycanlılar Kongresi tarafından ortaklaşa olarak siyasetin merkezi olan Lahey’de düzenlenen gösteride, Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarındaki sivillere yönelik saldırılarına tepki gösterildi.

Hollanda’daki Azerbaycan teşkilatlarının ortak organizasyonuyla gerçekleştirmiş olan mitinge yoğun bir katılım oldu.

Pazar günü Hollanda parlamento binası önünde buluşan yüzlerce kişi, ellerinde Azerbaycan ve Türkiye bayrakları ve taşıdıkları pankartlarla Ermenistan’ın sivilleri hedef alan saldırılarını kınadılar.

Azerbaycan’a destek mitingi

Mitinge, Hollanda’nın her bir köşesinden Azerbaycanlılar, Türkmenler, Batı Trakyalılar, Doğu Türkistanlılar, Denk Partisi milletvekili Tunahan Kuzu, HTF Genel Sekreteri Erim Uğurlu, Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri, işadamları ve Azerbaycan’ın haklı davasını savunan 800 civarında bir katılım oldu.

Meydanda toplanan göstericiler, “Karabağ Azerbaycan’dır”, “Ermenistan sivilleri bombalama”, “Ermenistan saldırganlığına hayır”, “Gence için dua et” yazılı pankartlar açtı.

Türk ve Azerbaycan bayrakları taşıyan göstericiler, uluslararası topluma, Ermenistan’ın Gence’de sivillere yönelik saldırılarını durdurması ve Karabağ’da işgalin sona erdirilmesi için harekete geçme çağrısında bulundu

Hollanda Azerbaycan Türk Kültür Derneği Başkanı İlhan Aşkın, milletvekili Tunahan Kuzu,  ve telefonla Kerkük’ten katılan Irak Türkmen Cephe Başkanı Erşat Salihi de mitingde birer konuşma yaparak bu vahşetin biran önce durdurulması için dünya kamuoyuna çağrıda bulundular.

Denk Partisi milletvekili Tunahan Kuzu yaptığı konuşmada, Lahey’nin barış ve hukukun başkenti olduğuna vurgu yaptı.

Karabağ’ın Azerbaycan toprağı olduğunu ve Azerbaycan’ın haklı olduğunun altını çizen Kuzu yaptığı konuşmada, “Uluslararası hak ve hukuka baktığımızda, Azerbaycan’ın yaptığı müdafaa yüzde yüz yerindedir ve buna hiç kimse karşı çıkamaz. Açık ve net bir şekilde bu böyle bilinmelidir. Hollanda Parlamentosunda bunu dile getirdiğimizde birileri rahatsız oluyor, bırakın rahatsız olsunlar. Zalimin karşısında eğilmediğimiz gibi mağdurun da yanında olmasını biliriz. Karabağ Azerbaycan’dır” diye konuştu.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Kaynak: Dogus.nl