Merkez İstatistik Bürosu (het Centraal Bureau voor de Statistiek -CBS) rakamlarına göre enflasyon değerleri 2019'un sonundan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. CBS bu artışın, daha çok zamlanan elektrik, gaz ve diğer yakıt fiyatlarından kaynaklandığını belirtti.

Elde edilen verilere göre; Eylül ayında enerji fiyatları bir yıl öncesine göre yüzde 19,4 arttı. Ağustos ayında bu fark yüzde 13,7 idi.

Tüketiciler bu artışı henüz faturaların da hissetmedi. Ancak sabit sözleşmesi olan tüketiciler sözleşme yenilerken, değişken sözleşmeye sahip olanlar ise en erken 2022 Ocak ayında bu zammı faturalarında görecek.

Satın alma gücü

Fiyatların yükselmesi, birçok Hollandalının satın alma gücünü de etkileyecek gibi gözüküyor. Toplu sözleşmeye göre maaşlar bu yıl yüzde 2 arttı. Buna karşı enflasyonun daha uzun bir süre  yüksek oranda seyretmesi, bu, çalışanların  aldıkları zamma karşı cüzdanlarındakinin erimesine neden olacak.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU