Hollanda Ulusal Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü'nün yapmış olduğu açıklamada, vaka sayılarında yaşanan azalmanın ardından, hastanelerde tedavi gören hasta sayısının ekim ayından bu yana en düşük sayıya gerilediği açıklandı. 

Dün ülke genelinde hastanelerde tedavi gören bin 618 korona hastasının, bugün açıklanan son verilere göre  bin 512'ye gerilediği açıklandı. Yoğun bakım ünitelerinde tedavi gören hasta sayısının ise 541 olduğu açıklandı.

Günlük koronavirüs raporu: 3 bin 426 vaka, 16 ölü

RIVM, ülke genelinde son 24 saatte 3 bin 426 kişide  daha Kovid-19 tespit edildiğini açıkladı. Bugün açıklanan vaka sayısının ise dünden 661 daha fazla olduğu belirtildi.

Hollanda'da dün açıklanan koronavirüs kaynaklı  10 can kaybının ardından, son 24 saatte 16 kişinin daha hayatını kaybettiği bilgisi paylaşıldı.

Hollanda'da koronavirüs kaynaklı hayatını kaybedenlerin toplam sayısı 17 bin 592'ye yükseldi. Koronavirüs vaka sayısının toplamının ise 1 milyon 637 bin 466 olarak kayıtlara geçtiği açıklandı.

Ayrıca RIVM, 6 Ocak'ta başlayan toplu aşılama sürecinde, dün itibariyle yapılan toplam aşı sayısının 8 milyon 643 bin 475  doz olduğunu açıkladı. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU